Radicchio rosso met pijnboompitten

voor 2 personen

  • 2 kropjes radicchio rosso
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • ½ eetl. olijfolie
  • 2 eetl. witte wijn
  • 2 theel. balsamicoazijn
  • 2 theel. honing

Was de kropjes radicchio.
Halveer de kroppen in de lengte.
Snijd een stukje van de steelaanzet, maar zorg dat de bladen er aan blijven.
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de radicchio aan beide kanten in ca. 6 minuten goudbruin.
Druppel er de wijn, de balsamico-azijn en de honing over.
Smoor de groente nog een paar minuten.
Voeg eventueel wat peper toe.
Verdeel de warme groente over 2 borden en strooi er de pijnboompitten over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht uienrisotto met knapperige ham en groene kool.

Terug