Radicchio met Parmezaan en kippenlevertjes

  • 2 eetl. sterke, extra vergine olijfolie (bijv. uit Toscane)
  • 3 eetl. lekkere balsamico-azijn
  • peper en zout
  • 1 eetl. olijfolie om te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 g kippenlevertjes, goed schoongemaakt en grof gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • een paar takjes peterselie, grofgehakt
  • blaadjes verse salie, grofgehakt
  • 1 krop radicchio (rode sla), in fijne repen gesneden
  • 1 stukje Parmezaanse kaas, in dunne flinters gesneden
  • 8 mooie sneden geroosterd (stok)brood

Maak een vinaigrette van de extra vergine olijfolie, balsamico, peper en zout.
Bak het uitje zachtjes aan, voeg de kippenlevertjes en even later knoflook, peterselie en salie toe.
Bak de levertjes net niet gaar.
Meng de radicchio met de vinaigrette en de kaas.
Beleg de sneden brood met de kippenlevers en serveer met de salade.

Meeuwig & Zn.

Terug