Prei

voor 2 personen

  • 2 dunne preitjes van gelijke dikte
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 10 cl droge witte wijn
  • 50 g rookvlees
  • 1 eetl. tomatenketchup

Maak de prei schoon en snijd het lichte deel van de prei in staafjes van ± 10 cm.
Bewaar het bovenste groene deel voor een ander gerecht.
Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met wat peper enkele minuten.
Voeg de wijn toe en stoof de prei in ± 8 minuten gaar.
Laat de prei uitlekken en afkoelen.
Wikkel ieder stukje in een plakje rookvlees en schik de rolletjes op 2 borden.
Roer de ketchup en wat peper door het overgebleven vocht en druppel dit over de rolletjes.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht ngepaneerde schnitzel, groene kool en risotto met paddestoelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug