Posteleinflensjes met yoghurtsaus

  • 10 cl room
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 150 g Bulgaarse yoghurt
  • 6 eetl. geraspte oude kaas
  • zout & peper
  • 100 g bloem
  • 2 losgeroerde eieren
  • 10 cl melk
  • 10 cl Bulgaarse yoghurt
  • 6 eetl. gesmolten boter
  • 300 g postelein
  • takjes tijm
  • krullen geschaafde oude kaas

Roer een glad beslag van de bloem, zout, eieren, 10 cl Bulgaarse yoghurt en 3 eetlepels oude kaas.
Laat het beslag 30 minuten op een koele plaats rusten.
Maak intussen de yoghurtsaus: verwarm de room en kook de stukjes zongedroogde tomaat 3 minuten mee.
Neem de pan van het vuur en roer er de rest van de yoghurt, rest van de oude kaas en zout & peper door.
Roer 2 eetlepels gesmolten boter met de postelein door het beslag.
Smelt wat extra boter in de wok.
Schenk een lepel beslag in de wok, verdeel het over de bodem en bak hiervan een flensje op middelhoog vuur tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant niet meer vloeibaar.
Draai het flensje om en bak ook de andere kant lichtbruin en krokant.
Bak de andere flensjes op dezelfde manier.
Serveer de posteleinflensjes met de yoghurtsaus en de geschaafde oude kaas en de tijm.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug