Portobellocarpaccio met pesto

Portobellocarpaccio met pesto

  • 4 portobello's
  • 5 cl rode wijnazijn
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. schenkstroop
  • 3 eetl. pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 bosje basilicum
  • peper & zout
  • 10 cl olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Snijd de portabella’s in plakken van 5 mm.
Maak een sausje van de stroop, wijnazijn en sojasaus.
Doe hier de plakken portobello bij en marineer 20 minuten in een ziplock-zakje.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Verhit een oven op 175 °C.
Haal de plakken portobello uit de marinade en schik op een bakplaat met bakpapier.
Zet 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de pesto: doe 1 eetlepel pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook en olijfolie in een hoge maatbeker en mix met de staafmixer tot een mooie groene saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal de portabellaplakken uit de oven en leg dakpansgewijs op een plank.
Schep de pesto erover en bestrooi met pijnboompitten.

Bron: Verse Oogst

Terug