Pinda-vleugeltjes

voor 10 stuks

  • 10 kipvleugeltjes
  • zout & peper
  • 1 - 2 eetl. gekneusde mosterdzaadjes
  • frituurolie
  • 10 kleine (gekrulde) slablaadjes
  • 1 citroen in 10 dunne partjes
    • voor de paneerlaag
  • 100 g gekruid paneermeel
  • 45 g fijngehakt pindaschaafsel
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 2 geperste teentjes knoflook

Meng alle ingrediënten voor de paneerlaag.
Wrijf de kipvleugeltjes in met zout, peper en mosterdzaad.
Verhit de frituurolie tot 180 °C.
Wentel de vleugeltjes door het paneermengsel en frituur ze in de hete olie in ± 6 minuten knapperig.
Laat de vleugeltjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze in een blaadje sla met een partje citroen.

Bron: Astrid Veltman

Terug