Peperonata met paddestoelen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. kappertjes (in 't zuur, potje)
  • 2 portobello's
  • 150 g oesterzwammen
  • 4 takjes peterselie

Maak de ui, de knoflook en de paprika’s schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paprika’s in blokjes.
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
Voeg de paprika’s toe met de kappertjes en wat peper.
Smoor de groente in 10 minuten zacht.
Maak de paddestoelen schoon.
Snijd de portobello in dunne plakken en de oesterzwammen in repen.
Verwarm de rest van de olie en bak hierin de paddestoelen in een paar minuten zacht.
Maak de paddestoelen op smaak met peper, een beetje zout en klein gesneden peterselie.
Laat de paddestoelen en de groente afkoelen.
Schik de groente en de paddestoelen op 4 borden.
Geef er eventueel wat geroosterd brood of toost bij.
Gebruik eventueel andere paddestoelen zoals cantharellen, kastanjechampignons.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gnocchi met salsa verde en walnoten en groentetagliatelle.

Bron: Voedingscentrum

Terug