Gebakken peer met blauwe kaas

Gebakken peer met blauwe kaas

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetl. honing
  • 30 g blauwe kaas
  • 20 g walnoten
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 2 peren

Snijd van de rol bladerdeeg vier stukken van ongeveer 10 x 10 cm.
Schil de peren en snijd ze in de lengte door.
Schraap de klokhuizen eruit met een theelepel.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Kluts het ei.
Leg de peerhelften met de platte kant op de bakplaat.
Vouw de plakjes bladerdeeg om de bolle kant van de peer.
Prik er een paar gaatjes in en bestrijk met ei.
Bak 10 à 12 minuten met de bolle kant boven in de voorverwarmde oven.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de peren iets afkoelen.
Draai ze vervolgens voorzichtig met de bolle kant op de plaat.
Schep een theelepel blauwe kaas in elke peer.
Leg noten op elke peer en druppel de honing erover.
Strooi er wat tijm over.
Zet de peren nog 5 minuten terug in de nog warme oven, zodat de kaas smelt.
Zet met de bolle kant op een bordje.
Garneer eventueel met wat extra tijm en honing.
Serveer de peren lauwwarm.

Terug