Patatas bravas

voor 6 personen

  • 1 kg ongeschilde aardappelen
  • olijfolie
  • zout

Maak de aardappelen schoon, droog ze af en snij ze vervolgens in flinke stukken.
Bak de aardappelen in een cm dikke laag olijfolie gedurende 15 minuten, totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
Schep de aardappelen op een schaal met keukenpapier en laat de overtollige olie uitlekken.
Bestrooi de aardappelen met wat zeezout en de pikante saus en klaar!

Serveer de knoflookmayonaise in een apart kommetje.

De pikante saus

  • 15 cl olijfolie
  • 2 kleine rode chilipepers, in stukjes gesneden
  • 1 theel. pimentón picante

Verhit de olie met de pepers, haal de pan van het vuur en roer de pimentón erdoor.
Laat vervolgens de olie afkoelen.

De knoflookmayonaise

  • 3 à 4 tenen knoflook
  • zeezout
  • 2 eierdooiers
  • 1 theel. citroensap
  • 30 cl olijfolie extra virgen
  • zout & peper

Pureer de knoflook met het zeezout.
Doe dit mengsel in een keukenmachine of gebruik een staafmixer.
Voeg de eierdooiers en het citroensap toe en meng het tot een gladde massa.
Voeg druppelsgewijs de olijfolie extra virgen toe, terwijl de mixer draait.
De saus gaat zich dan binden.
Blijf tijdens dit proces alert en mix niet te lang, anders wordt de mayonaise zuur.
Het is een kwestie van een paar keer oefenen!
U kunt eventueel zout & peper toevoegen, maar echt nodig is het niet.

Bron: Spaanse Winkel

Terug