Pasteitje met gerookte kip

voor 2 personen

  • 1 gerookte kipfilet
  • 2 pasteibakjes
  • 15 cl melk
  • 1½ eetl. bloem
  • 1½ eetl. boter
  • 75 g spinazie á la crème (deelblokjes)
  • ½ theel. tijm
  • zout & peper

Snijd de kip in stukjes.
Doe de koude melk, de bloem en de boter in een pan, breng dit mengsel al roerend met een garde aan de kook en blijf roeren tot een dikke gebonden saus ontstaat.
Roer de spinazie en de tijm erdoor en verwarm de saus ± 3 minuten tot de spinazie is gesmolten.
Roer de kip erdoor en breng de ragoût op smaak met zout & peper.
Verwarm de pasteibakjes ± 5 minuten in een oven van ± 200 °C, zet ze op de bordjes en schep de ragout erin en ernaast.

Bron: Astrid Veltman

Terug