Pasta di riso

voor 2 personen
  • 300 g aubergine, in dobbelsteentjes
  • zout en zwarte peper
  • 3 eetl. olijfolie extra vierge
  • 6 eetl. Noilly Prat
  • 5 eetl. fijngesneden bladpeterselie
  • 2 tenen knoflook, gepeld en ragfijn gesneden
  • 12 Italiaanse olijfjes (bijv.Taggiasca)
  • 3 eetl. versgeraspte Parmigiano Reggiano
  • 160 g pasta di riso, gekookt

Verhit de olie in een hapjespan en bak daarin onder regelmatig omscheppen de blokjes courgette 5 - 7 minuten op middelhoog vuur; bestrooi ze met wat zout.
Blus af met de Noilly Prat en laat deze voor de helft inkoken.
Stoof de courgettes vervolgens in gesloten pan 5 tot 7 minuten.
Meng knoflook en peterselie.
Snijd het vruchtvlees van de olijven in stukjes van de pit af.
Roer het peterseliemengsel en de olijven door de courgettes en stoof alles nog 2 minuten op laag vuur in gesloten pan.
Proef op zout en maal er peper over.
Roer de kaas erdoor en schep de gekookte pasta samen met 6 eetlepels van het hete kookvocht door de saus.

In Italiaanse regio's waar rijst wordt geteeld laten sommige rijstpellerijen een eigen merk pasta produceren waarin behalve harde tarwemeel en eieren ook 15 procent rijstemeel wordt verwerkt.
Deze pasta di riso is zeer licht verteerbaar en geschikt voor sauzen met groenten of schaaldieren.
Voor een niet vegetarische versie kun je er blokjes pancetta door doen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug