Pappardelle con merluzzo, castagne e olio di noci

Pappardelle met kabeljauw, kastanjes en notenolie

  • 300 g MSC- kabeljauw
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 g gare kastanjes (pot of vacuüm)
  • 1 teen knoflook, geplet
  • ca. 6 eetl. walnootolie
  • 20 cl visfond
  • 200 g pappardelle (vers of gedroogd)
  • zwarte peper uit de molen

In plaats van pappardelle kun je tagliatelle nemen.
Een goede groentenwinkel heeft vacuüm kastanjes.

Voorbereiding (ca. 20 minuten, kan ½ dag van tevoren)

Snijd de kabeljauw in stukjes, meng met wat zout en berg koel weg.
Pluk de naaldjes van de rozemarijn, liefst in kleine plukjes.
Snijd de kastanjes in kwarten.
Bak de knoflook zachtjes in een braad- of hapjespan in 3 eetlepels van de olie tot hij goudgeel kleurt.
Haal uit de pan en gooi weg.
Doe de visfond in de pan en kook onafgedekt 3 minuten in.
Voeg de kastanjestukjes toe, draai het vuur uit en dek de pan af.

Bereiding (ca. 10 minuten)

Breng een pan water aan de kook met 10 gram zout per liter.
Kook de pappardelle er al dente in (verse pasta is in een minuut of 2 klaar).
Breng intussen het fonds-kastanjemengsel zachtjes aan de kook.
Schep de stukjes vis en rozemarijn erdoor en verhit ca. 10 tellen.
Draai het vuur uit.
Giet de pasta af en meng direct met de rest van de notenolie.
Draai er verse peper over.
Verdeel de pasta over de warme borden, schep het vis-kastanjemengsel met vocht erop en serveer onmiddellijk.

Bron: Loethe Olthuis & Onno Kleyn

Terug