Panzanella

  • 4 eetl. stevige, extra vergine olijfolie
    (bijv. uit Toscane)
  • 2 lekkere grote tomaten, in grove stukken gesneden
  • 1 flink stuk wit brood, in grove plukken
  • 1 uitje, in ringen gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1 klein bosje basilicum, in stukjes gescheurd
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ons kleine donkere olijven
    (liefst Taggiasca)
  • peper en zout

Meng alle ingrediënten en laat de salade minstens een uur op een koele plaats intrekken.
Het sap van tomaten, olie en azijn moet in het brood trekken.
Roer goed door, proef nog eens, voeg zo nodig peper, zout en/of olie toe en serveer als frisse lunch.

Meeuwig & Zn.

Terug