Pangsit pedas, hete vleesvulling in een deegvelletje

voor ongeveer 80 stuks

  • 10 cabé rawits (kleine rode pepers)
  • 500 g gehakt (half om half)
  • 1 theel. sambal ulek
  • zout & peper naar smaak
  • 2 theel. knoflookpoeder
  • 20 loempiavellen uit de diepvries
  • 1 ei
  • 50 cl slaolie om te frituren

Haal de steeltjes van de cabé rawits en wrijf de rawits fijn in een vijzel (cobek).
Vermeng dit goed met het gehakt, de sambal, zout, peper en knoflookpoeder.
Maak hiervan ongeveer 80 balletjes, kleiner dan soepballen.
Haal de loempiavellen los en snijd ze in vieren.
Kluts het eitje.
Leg op elk vel in het midden een gehaktballetje, maak de balletjes niet te groot anders sluit het velletje niet meer en/of scheurt het open.
Smeer de raden in met wat geklutst ei en vouw elk velletje tot een driehoek.
Smeer een van de puntjes in met wat ei en sla het als een flapje terug.
Laat in een wadjan of frituurpan de slaolie goed heet worden en frituur hierin de pangsits goudbruin.
Laat ze uitlekken.
Dien de pangsits warm op, ze kunnen zowel met als zonder saus worden gegeten.

Deze pangsits kunnen ongebakken worden ingevroren.

Bron: Indisch kookboek

Terug