Paling in gelei

  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • zout
  • 2½ blaadje witte gelatine
  • ½ visbouillontablet
  • 1 limoen
  • 2 eetl. droge witte wijn
  • 4 gerookte palingfilets

Was de courgette en de winterwortel en schaaf met een kaasschaaf van beide groenten lange dunne plakken.
Blancheer de groenterepen 3 minuten in kokend water met zout en laat ze onder koud stromend water afkoelen.
Los het bouillontablet op in 10 cl kokend water en breng de visbouillon aan de kook.
Knijp de gelatine voorzichtig uit en los die, van het vuur af, in de bouillon op.
Was de limoen, rasp ½ limoen en pers deze uit.
Snijd de andere helft in partjes.
Voeg 10 cl water, 1 eetlepel limoensap, 2 theelepels limoenrasp en de wijn aan de bouillon toe.
Spoel 4 vormpjes met koud water om en schenk in ieder vormpje een klein laagje warme gelei.
Leg een palingfilet op een werkvlak en leg daarop een courgettelint en daarop een wortellint.
Snijd de 3 repen met een scherp mes in gelijke breedte, rol het geheel op en zet het rolletje in een vormpje.
Vul zo ook de andere vormpjes en vul ze af met visgelei.
Laat de gelei in de koelkast in ± 2½ uur opstijven.
Houd de vormpjes enkele tellen in heet water en stort ze.

Terug