Ovenwortels met foreldip

Ovenwortels met foreldip

voor 2 porties

  • 400 g wortelen
  • 300 g pastinaken
  • 300 g biet
  • 1 citroen
  • 1½ eetl. koolzaadolie
  • zout & peper
  • 50 g gerookte forelfilet
  • 100 g zure room
  • 2 theel. mierikswortel
  • ½ bosje bieslook

Schil de wortelen, pastinaken en rode biet.
Wortelen en pastinaken in de lengte in vieren snijden.
Snijd de biet naar grootte in tweeën en snijd deze in plakjes van 1 cm dik.
Was de citroen en wrijf droog.
Schil 2 stroken, schil ze dun met een schilmes.
Meng de wortelen, pastinaken, citroenschil en 1 eetlepel olie in een kom.
Kruid met peper en zout.
zout & peper de rode biet en meng slechts kort met de groenten.
Verdeel de groenten over een met bakpapier bedekte bakplaat.
Kook in de hete oven op 220 °C (convectie 200 °C) in het onderste derde deel van de oven gedurende 35 minuten.
Pluk ondertussen de forelfilet en meng met zure room en mierikswortel.
Kruid met een scheutje citroensap, zout & peper.
Snijd de bieslook in fijne bieslookbroodjes en meng deze door elkaar.
Bestrooi de wortels van de oven met de resterende olie en serveer met foreldip.

Tip
Forelfilets zijn meestal verkrijgbaar in 125 gram verpakkingen.
U kunt het geopende pakket maximaal één dag in de koelkast bewaren.
De rest van de filet smaakt goed met mierikswortel en zure room op volkorenbrood of geplukt op veldsla, rucola of andere groene sla.

Bron: essen & trinken

Terug