Ovengroenten met geitenkaas

Ovengroenten met geitenkaas

voor 2 porties

  • 1 rode paprika
  • 1 gele peper
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 stengels tijm
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout & peper
  • 2 verse geitenkaasjes (bijv. Picandou)
  • 1 eetl. vloeibare honing

Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaden en leg ze op een bakplaat met de schil naar boven gericht.
Rooster 6 à 8 minuten onder de hete ovengrill in het bovenste derde deel tot de huid zwart is.
Haal het uit de oven, dek af met een vochtige theedoek gedurende 5 minuten, dan de huid.
Maak de courgettes schoon en snijd ze diagonaal in plakken van 1 cm dik.
Maak de aubergine schoon en snijd in ½ cm dikke plakken.
Halveer de knoflookteentjes.
Strip de rozemarijnnaalden van de twijgen.
Pluk de tijmijnbladeren uit de stengels.
Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan.
Bak de courgette en auberginesneden en auberginesneden op een middelhoog tot hoog vuur aan elke kant gedurende 3 à 5 minuten.
Bak knoflook en ⅔ van rozemarijn en tijm.
zout & peper de groenten.
Meng de groenten en leg ze in 2 ovenvaste schalen (17 cm Ø).
Leg 1 geitenkaas op elke groente.
Bestrooi met de resterende rozemarijn en tijm en bestrooi met ½ eetlepel honing per stuk.
Verwarm de kaas onder de hete grill in het bovenste derde deel gedurende 3 à 4 minuten.

Bron: essen & trinken

Terug