Oosters gemarineerde varkenshaas

Oosters gemarineerde varkenshaas

  • 1 varkenshaas van ca. 300 g
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. honing
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • ½ theel. korianderpoeder
  • ½ theel. uienpoeder
  • ½ theel. gemberpoeder
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 1 lente-uitje voor garnering

Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes.
Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren).
Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.
Draai de varkenshaas halverwege om.
Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing.
Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus.
Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes.
Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade.
Garneer met in ringetjes gesneden lente-uitjes.

Opmerking
Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje of als amuse voor een (kerst)diner.
Door het vlees aan het eind van de baktijd nog even te bestrijken met honing krijgt het een lekker zoet korstje.
Door de marinade in te koken krijg je een heerlijk stroperig soja-sesam sausje dat het vlees nog lekkerder maakt!
Pas wel op met het inkoken, ketjap en honing branden snel aan. Laat de marinade daarom op een laag vuurtje heel langzaam reduceren tot een dikke, stroperige saus. Wanneer de saus genoeg is ingedikt neem de pan dan direct van het vuur. Warm de saus eventueel weer iets op als de varkenshaas gaar is.
De lente-uitjes maken het lekker pittig en zorgen dat het er mooi uit ziet.
Al met al een gerechtje dat zeker het proberen waard is!

Bron: LoveMyFood

Terug