Noten- en linzenpaté

Noten- en linzenpaté

voor 8 porties

    • 350 g gemengde noten
  • hazelnoten
  • amandelen
  • walnoten enz.
  •  
  • 350 g bruine linzen
  • 150 g selderij
  • 200 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten, of
    300 g kant-en-klare tomatenpuree
  • 100 g boter
  • 3 eieren
  • 1 à 2 theel. oregano
  • zout & peper

Hak noten, kook linzen, hak selderij en uien fijn, verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de tomaten in blokjes en kook ze tot puree, zeef, er is ongeveer 30 cl puree nodig.
Smelt boter in de tomatenpuree, voeg vervolgens noten, groenten en kruiden toe.
Meng goed, roer de eieren erdoor en doe ze in een ingevet of met perkament bekleed doosje van 1 à 1½ liter.
Bak de paté ongeveer 1½ uur tot hij stevig is, bedek hem indien nodig met bakpapier.
Haal de paté pas uit het blik als deze volledig is afgekoeld.
Het is het beste om het te laten staan van de ene op de andere dag.

Bron: kraut & rüben

Terug