Noorse king krab met kruidige-fruitige slamix

  • 2 poten Noorse king krab
  • 200 g slamix
    (b.v.: frisé sla, appel, extra fijne boontjes, witloof, avocado, groene kruiden)
  • pistache-olie
  • bolsamico-azijn
  • gemalen pistachenoten
  • roze peperbollen
  • peper & zout

Haal de krab (meestal al gekookt bij aankoop) uit zijn schaal en laat hem in zo groot mogelijke stukken.
Maak de kruidige-fruitige slamix aan.
Schep er de stukken Noorse king krab luchtig doorheen en kruid met peper en zout.
Schik de gemengde sla luchtig op een aangepast bord en besprenkel met pistache-olie en aceto balsamico tradizionale di Modena.
Versier met gemalen pistachenoten en roze peperbollen.
Serveren als fris voorgerechtje.

Bron: Patrick van Herck, Restaurant Antwerpen, Huis De Colvenier

Terug