Mousse van kippenlevertjes

  • 250 g kippenlevertjes
  • ½ bouillonblokje
  • 2 blaadjes gelatine
  • peper
  • zout
  • gemalen piment
    (allspice), nootmuskaat, paprikapoeder
  • 10 cl room
  • 2 worteltjes
  • 1 takje peterselie
  • 10 cl bouillon (¼ blokje)

Ontdoe de kippenlevertjes van harde en lelijke stukken en kook ze in ± 15 cl water met het halve bouillonblokje in ± 15 minuten zachtjes gaar.
Week intussen een blaadje gelatine in koud water en knijp het uit.
Haal de levertjes met een schuimspaan uit het kookvocht.
Los de gelatine in 5 cl heet kookvocht op en pureer dit met de levertjes in een keukenmachine.
Breng op smaak met peper, zout, allspice, nootmuskaat en paprikapoeder.
Laat de massa afkoelen (niet in de koelkast).
Sla de room stijf en schep die luchtig door de kippenlevertjes.
Doe de mousse in een schaaltje en versier de bovenkant met plakjes wortel en peterselie.
Week een blaadje gelatine in koud water, knijp het uit en los het in de hete bouillon op.
Laat de bouillon afkoelen en schenk de gelatine over de mousse.
Zet de mousse tot het gebruik in de koelkast.

Bron: Astrid Veltman

Terug