Mousse van beenham in gerookte ham gerold met meloen

mousse (2K)

  • 250 g achterham
  • 1,7 50 cl slagroom
  • 10 cl bouillon
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. Cognac
  • 1 eetl. Madera
  • peper en zout
  • 4 blaadjes gelatine geweekt in koud water
  • 6 grote plakken Ardennerham
  • 12 bolletjes meloen
  • 1 klein zakje rucola
  • 1 ciabattabrood

Verwarm de bouillon en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
Laat het geheel daarna afkoelen.
Maak de achterham fijn in de keukenmachine en meng deze samen met de Cognac, Madera, mosterd en slagroom.
Zorg ervoor dat het geheel niet gaat schiften.
Voeg daarna de inmiddels afgekoelde gelatinebouillon toe en meng het geheel goed door elkaar.
Laat het daarna afkoelen en opstijven in de koelkast.
Spuit er vervolgens kleine rondjes of rozetten van en laat deze ook weer in de koelkast opstijven.
Halveer in de tussentijd de Ardennerhamplakken in de lengte en leg deze op het werkvlak.
Leg op ieder plakje een paar rucolablaadjes, zodanig dat de topjes er aan een kant uitsteken.
Nu de hammousserondjes op zijn kant er opzetten en samen met de Ardennerham oprollen.
Leg in het midden een meloenbolletje en plaats per persoon 3 stuks op een bordje en serveer als voorgerecht met ciabattabrood.

Wijnadvies
White port (goed gekoeld), Messias, Portugal

Succestip
Ook lekker met Serrano i.p.v. Ardennerham en asperges i.p.v. rucola.

Bron: Spar Succes recepten

Terug