Mosselen in bakjes met walnotenpesto

  • 2 kg mosselen
  • 1 teen knoflook
  • 60 g gedopte walnoten
  • 2 eetl. koudgeperste olijolie
  • 24 verse basilicumblaadjes
  • versgemalen peper

Kook de mosselen tot ze zich openen en haal ze uit hun schelpen.
Doe de mosselen in een pan met anti-aanbaklaag.
Zeef het kookvocht in een steelpannetje en laat het vocht inkoken op hoog vuur tot ongeveer 60 cl stroperig vocht over is.

Walnoten pesto:
Doe knoflook, walnoten en olijfolie in een blender en voeg de basilicum, peper, en 3 eetlepels van de mosselsaus toe.
Laat de blender 3 seconden draaien.
Als het niet te zout is voeg dan de rest van de saus toe en laat nog eens 10 seconden draaien.
Giet de pesto over de mosselen en warm de saus op op een laag vuur 1 minuut door.
Maar laat de saus niet aan de kook komen anders worden de mosselen taai.
Roer zacht, zodat de mosselen geheel met de saus worden bedekt.
Doe de mosselen in 4 souffle of andere bakjes en dien op.

Serveertip
Serveren met toast, dan kunnen ze met een lepel gegeten worden.
Kan ook als hoofdgerecht in grote kommen geserveerd worden op een bed van beboterde verse noedels.

Bron: Smulweb

Terug