Mojama met tomaten enz.

  • 15 kerstomaatjes (ca. 225 g)
  • 2 groene paprika's, ontzaad, grof gehakt
  • ½ kleine rode ui, in dunne plakjes
  • 1 grote bos peterselie, blad grof gehakt
  • 2 eieren, hard gekookt, grof gehakt
  • 100 g mojama, in 28 dunne plakjes
  • 20 kleine olijven (niçoises, arbequina)
  • 1 citroen, in vieren
    • dressing
  • opgevangen tomatensap
    (zie beschrijving)
  • 1 teen knoflook
  • 1½ eetl. rode wijnazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout
  • peper

Wat is mojama?
Lees en klik hier.

Halveer de tomaatjes en ontzaad ze; vang boven een kom – en eventueel een zeef – het sap op.
Dat is het begin van de dressing.
Wrijf de teen knoflook met wat zout in een vijzel tot pulp.
Meng dit met het sap, de azijn en olie.
Breng op smaak met peper en zout.
Dat is het eind van de dressing.
Meng de gehalveerde tomaatjes, paprika, ui en de helft van de peterselie in een grote schaal.
Giet de dressing erover.
Schud goed om en zet minstens een half uur in de koelkast.
Vlak voor het serveren het ei erdoor werken, dan de plakjes mojama erover leggen en de olijven.
Drapeer de rest van de peterselie erover.
Geef er de parten citroen bij.

Opmerkingen
Mojama is in Nederland voor zover wij weten alleen te verkrijgen bij de Spaanse Winkel.
"Dit is een goed voorafje voor een luie zomerlunch buiten." Aldus Moro.
Kwarteleitjes gebruikt. Hele eieren leken me te groot, te massief.

Bron: Moro
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug