Mini-ratatouille met merguez

Mini-ratatouille met merguez

  • 1 aubergine, in kleine blokjes
  • 2 rode paprika’s, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, grof gesnipperd
  • 1 kleine courgette,
    liefst geel, in kleine blokjes
  • 4 gepelde tomaten (blik), in stukken
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • snuf cayennepeper
  • 2 theel. zout
  • 1 theel. suiker
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • 5 eetl. olijfolie
  • 6 merguezworstjes

  • garnering: nog 1 courgette
  • nodig: chef’s ring van 8 à 10 cm Ø

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een grote bak de groenten met de knoflook, cayenne, zout, suiker, Provençaalse kruiden en olijfolie.
Spreid uit op een ovenplateau en bak 15 minuten.
Hussel alles grondig en bak opnieuw 15 minuten.
Schep in een kom en controleer op smaak.

Snijd de merguez in de lengte open en druk het worstenvlees eruit.
Bak dat zachtjes in een koekenpan en rul het, zoals je dat met gehakt zou doen.
Een minuut of drie is genoeg, het moet niet echt bakken, alleen gaar worden.

Trek voor de garnering met een kaasschaaf in de lengte plakken van de courgette en gril ze in een grillpan tot ze slap worden; bestrooi met zout.

Doe per bord wat merguez in de ring, ratatouille bovenop (ja je houdt over), en druk aan.
Haal de ring weg.
Leg er plakjes gegrilde courgette naast.

Wijn
Droge rosé.

Terug