Meloen met gorgonzola en venkel

Meloen met gorgonzola en venkel

  • 1 flinke venkelknol
  • 1 perfect rijpe meloen
  • 150 g gorgonzola piccante
  • stuk of 20 blaadjes verse basilicum
  • 2 eetl. zeer oude aceto balsamico, of,
    vooruit, balsamicostroop
  • zwarte peper uit de molen

Snijd de stelen van de venkel en schaaf hem dan zo dun als maar lukt.
Een ‘mandoline’ is daartoe ideaal, maar die zijn nog te schaars in de vaderlandse keukens.
Een blokschaaf werkt, een dunschiller misschien nog beter, of de kaasschaaf.
Messenkunstenaars snijden plakjes waar je doorheen kunt kijken.
Haal, als de slierten te lang lijken, het mes er nog eens doorheen.
Meng de geschaafde venkel met een beetje zout en laat een kwartiertje staan.
Snijd de meloen in blokjes of lepel er bolletjes uit.
Bouw in 4 borden een fraai geheel van venkel, meloen, stukjes gorgonzola en blaadjes basilicum en druppel er voorzichtig wat balsamico over.
Wie zich door het weer melancholisch of zelfs cholerisch voelt, draait aan de pepermolen.

Bron: Onno Kleyn

Terug