Makreelcrostini met dille

Makreelcrostini met dille

  • 4 (oude) volkoren boterhammen
  • 150 g gestoomde makreel
  • 6 takjes dille of 1 eetl. dille uit de diepvries
  • 2 eetl. dikke halfvolle yoghurt
  • ½ appel met mooie schil
  • citroensap
  • peper

Rooster het brood krokant.
Steek uit iedere boterham met een uitsteekvorm 2 à 3 sterren.
Verwijder de graatjes uit de makreel.
Was de dille en knip een deel klein.
Meng de klein geknipte dille en de yoghurt door de makreel.
Was de halve appel en verwijder het klokhuis.
Snijd het stuk appel in 12 schijfjes en bestrijk de snijvlakken met citroensap.
Beleg de broodsterren met de makreel en garneer met een schijfje appel en wat dille.

Makreel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug