Lucca-augen

pauline (2K)

Opgedragen aan de in 1842 in Wenen geboren opera-zangeres Pauline Lucca.
Zij was niet alleen beroemd om haar stem maar zeker ook om haar uitzonderlijk mooie ogen.

  • 4 sneetjes wit brood zonder korst
  • 250 g rundertartaar (uiteraard knijtervers)
  • 2 eidooiers
  • 2 sjalotten, ragfijn gesnipperd
  • Worcestershiresauce
  • peper en zout
  • 30 - 50 g kaviaar, naar budget
  • 4 platte Zeeuwse oesters

Rooster de sneetjes brood goudbruin.
Maak de tartaar aan met de eidooiers, sjalot, Worcestershiresaus, peper en zout.
Steek de oester ruim uit de schelp zodat de baard in de schelp achterblijft.
Verdeel de tartaar over de geroosterde sneetjes brood.
Leg in midden de oester iets onder het midden van de toast en daarboven, in een boogje, de kaviaar zodat het geheel lijkt op een oog met wenkbrauw.

Receptuur: Berlijns Restaurant Kempinski
Met dank aan: Tonny Leeflang - Wondergem

Terug