Loempia's met een zoete chilisaus

loempias_chilisaus (3K)

  • 1 pakje Alpro® soya Fijngehakt
  • 1 spits- of Chinese kool
  • 2 bosuitjes
  • 250 g taugé
  • 1 teen knoflook
  • ½ verse chilipeper
  • 1 cm verse gember
  • 30 g hazelnoten
  • verse koriander (naar smaak)
  • 1 pakje loempiadeeg (diepvries)
  • ma├»szetmeel
  • zoete chilisaus

Snijd de uitjes, knoflook, chili peper en gember fijn.
Fruit deze 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.
Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
Voeg het fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout & peper.
Vul het loempia deeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maizena en water.
Frituur de loempia's op 180 °C goudbruin en serveer ze met zoete chili saus.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug