Loempia van konijnenfilet met pickles van witte kool en koriander

loempia_konijnenfilet (2K)

  • 4 konijnenfilets
  • 4 loempiavellen (25 cm / 25 cm)
  • 2 wortels
  • 150 g sojascheuten
  • 1 stengel pijpajuin
  • ¼ witte kool
  • ½ preistengel
  • 10 blaadjes verse koriander
  • 200 g water
  • 100 g Chardonnayazijn of witte wijnazijn
  • 130 g suiker
  • 2 eetl. pesto
  • olijfolie
  • peper en grof zeezout

Breng het water met de Chardonnayazijn en de suiker aan de kook.
Snijd de witte kool in julienne, weeg 230 g af en giet de suiker-azijnsiroop erover.
Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de korianderblaadjes fijn en doe bij de witte koolpickles.
Snijd de wortelen in reepjes van 2 op 0,5 cm.
Snijd de pijpajuin en de prei in julienne (goed spoelen).
Breng 1 liter water aan de kook met 1 theelepel zout, doe de wortelen erin, wacht 2 minuten en doe dan de pijpajuin en de prei erbij, wacht 1 minuut en giet het water af.
Onmiddellijk afkoelen onder koud water.
Snijd de konijnenfilets in reepjes en bak ze kort aan in olijfolie.
Meng de groentjes, 2 eetlepels pesto, de sojascheuten en de konijnenfilets samen, kruid met peper en grof zeezout.
Leg de loempiavellen open en leg in het midden de vulling.
Plooi en kleef dicht zoals een enveloppe met behulp van wat water en een borsteltje.
Bak de loempia in een voorverwarmde oven gedurende 5 à 9 minuten op 180 °C.
Dresseer de loempia op een bord samen met de pickels van witte kool.

Tip
In kleine porties is dit gerecht zeer geschikt als hapje of voorgerecht.
Dien op met zoetzuur, curry- of loempiasausje.

Bron: Verfijn met konijn

Terug