Geroosterde little gems met blauwe kaas en walnoten

  • 1 teen knoflook
  • 2 little gems
  • beetje fleur de sel (het beste zeezout)
  • 50 g gepelde walnoten
  • genoeg zeer goede olijfolie
  • 100 g Cabrales, Roquefort of andere pittige blauwe kaas

Pel de knoflook en snijd hem fijn, en daarna nog fijner.
Persen mag niet!
Verkruimel de kaas.
Snijd van de steelaanzet van de little gems een plakje af als hij bruin verkleurd is.
Snijd de little gems in de lengte in kwarten.
Houd met je ene hand de blaadjes wat uit elkaar en strooi daar met je andere wat korreltjes fleur de sel tussen.
Breek de walnoten in stukjes.
Verhit een flinke grillplaat of een grote koekenpan tot zeer heet.
Borstel met een kwastje met heel weinig olijfolie op het laatst de grillpan in en leg er de little gems op met een snijkant naar beneden.
Of giet een sliertje olijfolie in de koekenpan en bak ze daarin.
Draai na een minuutje of 2 de little gems een half slagje, zodat de andere snijkant beneden komt.
Ga niet te lang door, de sla moet rauw blijven, maar wel een schroeikantje krijgen.
Verdeel de little gems over 4 borden en strooi er knoflook over.
Verdeel de kaas en walnoten erop en ernaast.
Besprenkel gul met olijfolie.

Bron: Onno Kleyn

Terug