Pittig gevulde little-gemblaadjes met gamba’s

Pittig gevulde little-gemblaadjes met gamba’s

  • 3 kropjes little gem of mini-romana
  • 20 kerstomaatjes
  • 200 g linzen (blik)
  • 4 eetl. sesamolie
  • 3 cm verse gember, ragfijn gehakt
  • ½ teen knoflook, geperst
  • 3 eetl. Thaise vissaus
  • 5 eetl. limoensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 rode of groene peper, fijngesneden
  • gulle sliert olijfolie
  • 20 of meer grote rauwe gamba’s

Pluk van de kropjes little gem evenveel handzame blaadjes als je gamba’s hebt.
Los een gulle hand zout op in een bak koud water.
Zet de blaadjes er 5 minuten in en schud ze daarna droog.
Snijd de tomaatjes klein met een goed mes, spoel de linzen af en laat uitlekken.
Meng beide met de sesamolie, gember, knoflook, vissaus, limoensap, suiker en meer zout en chilipeper dan je na proeven lekker vindt (dat zwakt straks weer af).
Verdeel de slablaadjes over een schaal en vul ze met de salsa.
Verhit de olijfolie in een heel grote of twee koekenpannen en bak er vliegensvlug de gamba’s in: als ze hun grijze kleur verliezen zijn ze klaar.
Iedereen pelt zelf zijn gamba’s, legt ze op een gevuld blaadjes en eet.

Bron: Onno Kleyn

Terug