Salade van linzen, vijgen en kip

Salade van linzen, vijgen en kip

voorgerecht voor 4, lunchgerecht voor 2

  • 1 klein blikje à 200 g linzen, 130 g netto
  • 1 little gem/mini-romana
  • 1 gare kipfilet, in flinters
  • 1 rood uitje, in dunne halve plakjes
  • ¼ teentje knoflook, ragfijn gehakt
  • 6 eetl. interessante olie, hazelnoot, walnoot, olijf o.i.d.
  • 4 eetl. goede aceto balsamico
  • 6 à 8 rijpe vijgen, in stukken

Spoel de linzen even af in een zeef en laat uitlekken.
Snijd het minikropje sla 1 keer in de lengte door en daarna dwars, heel dun, tot chiffonade.
Wassen en drogen moet als je zandjes vermoedt.
Meng de linzen en kip met de ui, knoflook, olie en aceto en breng goed op smaak met zout.
Doe er de sla en de vijgen bij en hussel voorzichtig.

Serveer met korstig brood en een stevige rosé uit Bandol, om de Provenceboeren te ondersteunen.

Bron: Onno Kleyn

Terug