Gekonfijte kippenlevertjes met PX en hoornen des overvloeds

kippenlevertjes_px (4K)

  • 100 g verse hoornen des overvloeds of 20 g gedroogde
  • 250 g kippenlevers
  • 3 eetl. Kikkoman sojasaus
  • mespunt chilipoeder
  • 1 rode ui, in dunne halve plakken
  • zo'n 150 g roomboter
  • 5 cl Pedro Ximenez-sherry
  • 2 eetl. zeer fijngehakte peterselie

De gedroogde paddestoelen moeten geweekt worden, een half uur in warm water.
Verse wassen we in warm water en drogen we met veel keukenpapier.
Verwijder de ongerechtigheden van de levertjes en verdeel ze in vrij grote stukken.
Meng ze met de soja en het chilipoeder en zet koel weg.
Bak de ui zoetjes in een flinke lepel boter tot de plakjes zacht worden.
Bestrooi met zout en haal van het vuur.
Bak de paddestoelen op flink vuur in weer een gulle lepel boter een minuut of 3, tot ook die zacht zijn.
Zout ze en haal van het vuur.
Doe de sherry in een klein pannetje en kook in tot er weinig over is, een stroopje.
Bewaar.
Smelt 100 gram boter in een koekenpan op heel laag vuur.
Doe er de levertjes in en laat afgedekt héél zachtjes garen, bakken mag beslist niet.
Draai af en toe om.
In circa 7 minuten zijn ze gaar genoeg.
Meng zonder hun boter met de andere ingrediënten, voeg de peterselie toe en serveer als voorgerecht.

Bron: Onno Kleyn

Terug