Kippenlevermousse

Kippenlevermousse

voor 6 à 8 personen

  • 100 g zachte boter
  • 250 g kippenlevers
  • 12½ cl crème fraîche
  • 1 eetl. cognac of medium sherry

Laat de boter meerdere uren buiten de koelkast om hem zacht te maken.
Verdeel de kippenlevers in gelijke stukken, drie is meestal net goed, en verwijder de zichtbaarste witte dingetjes.
Bak de levers zoetjes met de helft van de boter, onder een deksel.
5 minuten is genoeg, de rauwe kleur mag nergens meer zichtbaar zijn.
Doe de hele inhoud van de pan in de keukenmachine met de resterende boter, crème fraîche en de drank.
Draai tot mousse.
Proef en breng op smaak met zout en peper en geneer je niet: nu is alles nog warm, maar eenmaal afgekoeld komen smaken minder goed door.
Doe in een passende vorm of een klein cakeblik – inhoud zo’n halve liter – dek af met folie en zet een meerdere uren of een nacht in de koelkast.
Geroosterd brood hoort erbij, net als wat aangemaakte groene sla.
Geen augurkjes, geef die maar bij ordinaire paté.

Wijn: Beaujolais.

Bron: Onno Kleyn

Terug