Kip-aspergecocktail

  • 250 g gaar kippenvlees
  • 1 blikje aspergepunten
  • enkele mooie blaadjes sla
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 mespunt mosterd
  • 1 eetl. sherry
  • ½ theel. milde kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • Worcestershiresaus
  • 1 kleine sinaasappel

Snijd het vlees in kleine stukjes.
Snijd de asperges in stukjes.
Was de sla en dep hem droog.
Klop een sausje van de crème fraîche, de mayonaise, de sherry en de mosterd en voeg de kerrie, zout, peper en Worcestershiresaus naar smaak toe.
Verdeel de sla over 4 coupes.
Schep de kip en asperges met 1 eetlepel saus om en verdeel ook dit over de coupes.
Verdeel de rest van de saus over de coupes en garneer met enkele mooie partjes sinaasappel.
Serveer met geroosterd brood of toast.

Bron: Astrid Veltman

Terug