Geroosterde kikkererwten met noten en pitten

voor 10 personen

  • 200 g gaargekookte kikkererwten, of uit blik
  • 200 g gemengde noten
    (bijv. amandelen, walnoten) en
    pitten (bijv. pijnboom-, pompoen- en zonnebloempitten)
  • sap van 2 citroenen
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Doe de kikkererwten, noten en pitten in een pan.
Voeg het citroensap toe, overgiet ze krap met water en voeg een flinke snuf zout & peper toe.
Breng aan de kook en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
Giet af.
Spreid het mengsel uit op een bakplaat en rooster het 20 - 25 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven, waarbij u alles af en toe even omschudt om verbranden te voorkomen.

U kunt dit hapje direct serveren; in een goed afsluitbare trommel is het twee weken houdbaar.

Bron: Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson
Gepubliceerd door: Esther's homepage

Terug