Kaaspantoffels met groene salade

  • 4 velletjes diepvries bladerdeeg
  • circa 150 g Chaource of Epoisses
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • paar handjes krulandijvie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
    • vinaigrette van:
  • 1 eetl. scherpe mosterd
  • 1 eetl. water
  • 2 eetl. azijn
  • 4 eetl. olie
  • zout & peper

Ons huis ligt tussen Chaource en Epoisses, maar je kunt ook Brie gebruiken.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de velletjes bladerdeeg afgedekt ontdooien en rol ze iets uit.
Leg op een hoek wat kaas en vouw het deeg erover tot een driehoek.
Maak de randen vochtig met wat water en knijp ze goed dicht.
Bestrijk de flappen met losgeklopt ei, leg ze op bakpapier op het ovenrooster en bak ze circa 15 minuten, tot ze goudgeel zijn.
Serveer met een salade van krulandijvie met gehakte sjalot en vinaigrette.

Bron: Onno Kleyn

Terug