Kaasflan met spekreepjes en erwtensaus

kaasflan (2K)

  • 4 eieren
  • 250 g La Prihel
  • 20 g Brugge Goud
  • 2 sneetjes spek (gerookt)
  • 15 g boter
  • peper
  • nootmuskaat
  • 150 g erwtjes
  • 30 cl vleesbouillon
  • 50 g boter
  • 20 g kervel

4 soufflévormpjes nemen en in elke vorm een beetje lauwe boter gieten.
Hiermee de randen goed insmeren.
Het spek in reepjes snijden en krokant uitbakken.
Verdelen over de potjes.
De eieren losslaan met de verse kaas en de geraspte kaas.
Kruiden met nootmuskaat en peper.
Dit mengsel in de vormpjes lepelen.
De vormpjes gedurende 20 minuten au bain-marie in een op 200 °C voorverwarmde oven plaatsen.
Voor de saus de erwten 5 minuten koken in de bouillon.
De helft van het kookvocht bewaren voor een soep en in de andere helft de boter scheppen.
Met de mixer er een gladde puree van maken en op smaak brengen met peper.
De flan op warme borden uitstorten en er wat saus rond lepelen.
Versieren met enkele kervelpluksels.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug