Janneke's bietenterrine met appel, geitenkaas en sinaasappel-worteldressing

Janneke's bietenterrine met appel, geitenkaas en sinaasappel-worteldressing

Dit heeft u nodig voor een cakevorm van 8 x 20 Ø cm.

  • 500 g gekookte bietjes
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 10 cl geitenkwark
  • 2 theel. honing
  • 2 eetl. dille
  • 1 appel
  • 15 cl Odin Rodelika wortelsap
  • 10 cl vers (bloed)sinaasappelsap
  • 4 anijssterren
  • 1 theel. rozemarijn, gedroogd
  • 15 cl (Griekse) yoghurt

Snijd de bietjes en de appel in flinterdunne plakjes.
Meng de geitenkaas en -kwark goed door elkaar.
Bekleed het cakeblik met 2 vellen plasticfolie en laat de folie over de rand hangen. Leg om en om een laagje bietenplakjes en geitenkaas, strooi er wat dille over en herhaal dit, net als lasagne.
Eindig met een laagje appel.
Zet er iets zwaars op (een andere vorm met een blik bonen bijvoorbeeld) en laat een paar uur staan (of een hele nacht).
Snijd het dan in plakjes met een heel scherp mes.
Kook het sap met de anijs en de rozemarijn op een laag vuur in tot er nog zo’n 5 cl over is. Pas op het laatst goed op anders verbrandt het!
Roer door de yoghurt (of gebruik de rest van de geitenkwark).

Serveer als voorgerecht op wat groene blaadjes of als bijgerecht op een grote schaal.

Garneer met:

  • 50 gram hazelnoten of amandelen, geroosterd
  • wat wintermix
  • blaadjes basilicum of dille

Bron: Odin

Terug