St. Jacobsschelpen met een witte wijn sabayon

jacobsschelpen_sabayon (2K)

  • 30 St. Jacobsschelpen
  • olijfolie
  • zout
  • enkele blaadjes rucola voor de garnering
    • voor de sabayon:
  • 8 eidooiers
  • 20 cl droge witte wijn
  • snuf suiker (naar smaak)
  • zout naar smaak

Spoel de St. Jacobsschelpen af onder koud water en dep droog.
Doe voor de sabayon, de eidooiers, wijn suiker en zout in een hittebestendige kom (au-bain-marie) boven een panzacht kokend water.
De bodem van de kom mag het kokende water niet raken.
Klop dik en schuimig (ca 10 minuten).
De sabayon is klaar, als een getekende 8 erin zichtbaar blijft.
Neem de kom van de pan af en zet ze op een warme plaats.
Strijk de St. Jacobsschelpen aan beide zijden in met olijfolie, en bestrooi ze met (zee)zout.
Gril de coquilles om en om 2 minuten aan elke kant.
Serveer de schelpen direct met de sabayon met een garnering van rucola.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug