Involtini

  • 150 g kerstomaatjes
  • 10 cl gezeefde tomaten (pak)
  • 25 cl groentebouillon
  • basilicum
  • 50 g rucola
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 100 g zachte geitenkaas of cottage cheese
  • 3 lasagnebladen uit de koeling

Was de tomaatjes en halveer ze.
Kook de tomaatjes in de gezeefde tomaten met de gronete bouillon zacht.
Maak de saus op smaak met wat peper en kleingesneden basilicum.
Was de rucola.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
Houd een handje rucola achter voor garnering.
Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine de rest van de rucola met de kaas tot een puree.
Maak dit op smaak met wat peper.
Kook de vellen lasagne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bestrijk de vellen lasagne met de puree en verdeel de pijnboompitten er over.
Rol de lasagnevellen op.
Snijd iedere rol in 4 stukken.
Verdeel de tomatensaus over 4 ovenvaste schaaltjes en plaats in ieder schaaltje 3 rolletjes.
Laat het gerecht in de magnetron of in een hete oven van 180 °C heet worden.
Garneer met de achtergehouden rucola.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gnocchi met salsa verde en walnoten en groentetagliatelle.

Bron: Voedingscentrum

Terug