Hollandse garnalen met groene kruidenrijst

  • 200 g Hollandse garnalen, gepeld
  • ca. 8 eetl. gekookte rijst
  • ½ kippenbouillontablet
  • 10 takjes koriander, alleen de blaadjes
  • 10 takjes platte peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 lente-uitje,
    lelijk groen blad verwijderd, in stukjes gesneden
  • 4 eetl. mooie olijfolie
  • vers gemalen witte peper
    • klop hiervan een dressing
  • 2 eetl. witte balsamico- of Chardonnay-azijn
  • 4 eetl. citroenolie

Bekleed 4 kleine (espresso)kopjes met plasticfolie.
Was en droog de kruiden en snijd ze met het lente-uitje in de keukenmachine ragfijn.
Verkruimel het bouillonblokje over de rijst en maak de rijst warm (magnetron) meng de warme rijst met de olijfolie en kruiden en breng op smaak met peper, houd wat kruiden achter voor garnering.
Verdeel de rijst over de kopjes en druk licht aan en stort de "rijsttaartjes" in het midden van kleine bordjes, verdeel de garnalen om en over de rijst en garneer het gerecht met de achtergehouden kruiden.
Sprenkel de dressing rondom en over het "taartje" en de garnalen.
Door de rijst warm te verwerken krijgen de kruiden net voldoende warmte om smaak af te geven.
Tijdens het afwerken van het gerecht zal de rijst afkoelen, dat is ook de bedoeling, het gerecht wordt op kamertemperatuur geserveerd en kan ca. 1 uur van tevoren worden gemaakt, niet langer i.v.m. de garnalen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug