Haringtartaar met radijs

Haringtartaar met radijs

  • 1 bosje radijs
  • ½ bosje dille
  • 4 zoute haringen
  • 1 kleine zachtzure appel
  • 1 eetl. halfvolle yoghurt

Maak de radijs schoon.
Houd eventueel mooi blad achter.
Snijd de helft van de radijsjes in kleine blokjes.
Snijd het blad in reepjes.
Was de dille en houd 4 mooie takjes achter voor garnering.
Knip de rest klein.
Verwijder van de haringen de graat en staartje en snijd de haringen in kleine blokjes.
Was de appel en snijd hem in kleine blokjes.
Meng de haring met de blokjes radijs en het blad, appel, dille en yoghurt.
Snijd de rest van de radijs in dunne reepjes.
Verdeel de haringtartaar over 4 bordjes.
Schep de reepjes radijs erop en garneer met de achtergehouden dille.
Gebruik eventueel een kookring of een conservenblikje zonder boven- en onderkant om mooie rondjes te maken.

Variaties
Vervang de zoute haring door zure haring of 200 gram gerookte zalm.

Dille over?

Bron: Voedingscentrum

Terug