Haringtartaar - 1

  • 4 nieuwe haringen, goed gekoeld
  • 2 eetl. zoute kappertjes, ontzilt
  • 2 lente-uitjes, stengel en ui ragfijn gesneden
  • 2 eetl. crème fraîche
  • stukje komkommer van ca. 12 cm, geschild
  • peper
  • zout
  • snufje poedersuiker

Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder zaden en strooi er zout op, laat 15 minuten staan.
Spoel de komkommer af, dep droog en snijd de stukken in piepkleine blokjes (brunoise).
Zet kappertjes, gesneden lente-ui, komkommer-brunoise en crème fraîche 1 uur in de koelkast, haring meteen na aankoop in de koelkast.
Snijd de haring in brunoise, meng snel alle ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en poedersuiker.
Serveer meteen met geroosterd brood en boter.
Dit recept is ook geschikt voor knijterverse rauwe zalm of tonijn.

Bron: NN


Haringtartaar - 2

  • 4 nieuwe haringen, goed gekoeld
  • 2 eetl. zoute kappertjes, ontzilt
  • 2 lente-uitjes, stengel en ui ragfijn gesneden
  • 2 eetl. crème fraîche
  • stukje komkommer van ca. 12 cm, geschild
  • peper
  • zout
  • snufje poedersuiker
  • plukjes dille als garnering
  • bosje rucola, gewassen, gedroogd
  • 2 eetl. olijfolie
  • ½ eetl. witte balsamicoazijn

Snijd de kommer in de lengte door, verwijder zaden en strooi er zout op, laat 15 minuten staan, spoel de komkommer af, dep droog en snijd de stukken in piepkleine blokjes (brunoise).
Zet kappertjes, gesneden lente-ui, komkommer-brunoise en crème fraîche 1 uur in de koelkast, haring meteen na aankoop in de koelkast.
Vet 4 steekringen met een doorsnede van 8 cm in, verdeel de rucola over het midden van kleine bordjes, besprenkel de rucola met olijfolie en balsamicoazijn, zet de ringen op de sla, laat de rucola wat uitsteken.
Snijd de haring in brunoise, meng snel alle ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en poedersuiker.
Verdeel de tartaar over de ringen op de bordjes, druk licht aan en verwijder voorzichtig de ringen, garneer met een toefje dille.
Serveer meteen met geroosterd brood en boter.
Dit recept is ook geschikt voor knijterverse rauwe zalm of tonijn.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug