Ham-aspergerolletjes

  • 8 plakken gezouten ham (Ganda, Parma)
  • 20 asperges
  • 2 tomaten
  • 1 bosje bieslook

Kook de asperges in gezouten water beetgaar, houd er 8 apart en snijd de rest in stukjes van ± 1 cm; houd ook de kopjes apart.
Pel en ontpit de tomaten, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes en snijd de bieslook fijn.
Leg de asperges op de ham en maak er 8 rolletjes van 6 cm van.

Meng voor de saus 2 soeplepels platte kaas, 2 koffielepels mosterd, peper, zout, het sap van 1 citroen en een flinke scheut notenolie.
Schep de aspergestukken hierdoor en meng met de bieslook en de tomaatstukjes.
Leg op elk bord 2 hamrolletjes, vul op met het aspergemengsel, leg er de aspergekopjes op en garneer ruim met plukjes kervel.

Bron: Astrid Veltman

Terug