Guacamole

Guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • 3 tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • ½ grote zoete ui, klein gesnipperd
  • sap van 1 - 2 limoenen
  • ½ groen pepertje,
    heel fijn gesneden of gehakt
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • ¼ theel. gemalen komijn
  • 1 - 2 eetl. gehakte koriander-blaadjes
  • gemalen zwarte peper
  • zout

Hak eerst de ui, doe het met het limoensap in een grote schaal of kom.
Snijd de avocado's doormidden, haal de pit eruit, trek de schil eraf.
Prak de avocado door de ui en het limoensap.
Doe de rest van de ingrediënten erbij.
Naar smaak grof gemalen zwarte peper en zout toevoegen.
(Dat geldt ook voor de koriander.)

Opmerking
Je kunt het enkele dagen tevoren maken.
Gevaar is dat de avocado bruin gaat kleuren.
De een zegt: 'Doe een stuk schil van de avocado door de guacamole, dat voorkomt verkleuren', maar mijn oplossing is: leg er een stuk plastic (huishoud-)folie over.
Druk dit op de guacamole, zodat er geen lucht tussen zit.

Bron: MergenMetz

Terug