Groentepuddinkjes met saffraansaus en spekkruim

Groentepuddinkjes met saffraansaus en spekkruim

voor 8 personen

  • 100 g pancetta, in plakjes, of gehakte walnoten
  • 200 g winterpeen, in stukjes
  • 3 eetl. olijfolie + nog wat
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 200 g courgette, in stukjes
  • 4 eetl. witte wijn
  • 4 eieren
  • 40 g geraspte parmigiano reggiano
  • 12½ cl slagroom
  • 1 verpakkinkje saffraan
  • 8 dessert- of muffinvormpjes – siliconen is handig – van ± 100 ml inhoud

Bak de pancetta zonder toegevoegd vet knapperig.
Doe in het bakje van de staafmixer en draai tot kruim.
Bak nog even verder als het nodig is.
Bak de wortel en ui zachtjes 5 minuten in de olie, afgedekt.
Voeg de courgette en wijn toe en smoor met het deksel op een kier bijna gaar in nog eens 10 minuten.
Doe in een keukenmachine en pureer.
Wie wil houd de helft achter; dan vind je straks nog stukjes in je sformato.
Voeg zout en peper toe.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Klop de eieren los met de helft van de parmigiano, zout en peper.
Meng met de groenten.
Vet de vormpjes in met olijfolie en verdeel het mengsel erover.
Bak de sformati 30 minuten.
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
Verwarm de slagroom met de saffraan en de resterende parmigiano.
Kook zachtjes iets in.
Breng op smaak met zout.
Stort de sformati en nappeer met de saus.
Bestrooi met spekkruim of gehakte noten.

Bron: Onno Kleyn

Terug