Gebakken groenten met geitenkaas

Gebakken groenten met geitenkaas

voor 2 personen

  • 1 rode parika boon
  • 1 gele peper
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 verse geitenkastschilfers (bijv. Picandou)
  • 1 eetl. vloeibare honing

Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en leg ze op een bakplaat met de schil naar boven.
Rooster 6 - 8 minuten onder de hete ovengrill in het bovenste derde deel tot de schil zwarte blaren heeft.
Uit de oven halen, 5 minuten met een vochtige theedoek bedekken en vervolgens afschilferen.
Reinig de courgettes en snijd ze diagonaal in plakken van 1 cm dik.
Reinig de aubergine en snijd deze in plakjes van ½ cm dik.
Snijd knoflookteentjes doormidden.
Rits de rozemarijnnaalden van de takjes.
Trek de tijmblaadjes van de stengels.
Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan.
Bak courgette en aubergine plakjes aan elke kant op medium tot hoog vuur gedurende 3 - 5 minuten.
Voeg de knoflook en ⅔ van de rozemarijn en tijm toe.
zout & peper de groenten.
Meng de groenten en plaats ze in 2 ovenvaste vormen (17 cm Ø).
Leg een geitenkaas op elke groente.
Bestrooi met de overgebleven rozemarijn en tijm en besprenkel elk met ½ eetlepel honing.
Verwarm de kaas 3 - 4 minuten onder de hete ovengrill in het bovenste derde deel.

Bron: essen & trinken

Terug