Groene asperges met tomaat en zeekraal

voor 10 personen

  • 1½ kg groene asperges
  • 10 tomaten
  • roomboter
  • 3 eetl. droge witte wijn
  • 3 eetl. koksroom
  • 250 g zeekraal
  • zout

Schil de asperges (onderstukjes afsnijden) en snij deze in schuine stukken van ca. 4 cm.
Blancheer de asperges gedurende 3 minuten.
Haal ze uit het water en spoel ze even af onder de koude kraan.
Ontvel de tomaten (even in heet water dompelen) en snij vervolgens de tomaten in 4 stukken.
Smelt vervolgens de boter en stoof hierin de tomaat en de asperges.
Haal de asperges en tomaat uit de pan.
Blus de pan met de wijn en de room en laat dit even in koken.
Breng op smaak met zout.
Verwarm de asperges en tomaat vervolgens nog even in de saus.
Breng intussen in een andere pan water aan de kook en dompel de zeekraal er in onder.
Haal hem er direct weer uit en laat hem uitlekken op een zeef.

Presentatie
Verdeel de asperges en tomaten over de borden en leg er de zeekraal omheen.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug